Ви власник хлібопекарні чи кондитерського підприємства? І, як і всі, левову частку прибутків витрачаєте на оплату блакитного палива, яке необхідне для безперебійного функціонування хлібопекарських печей на вашому виробництві? А чи хотіли б ви платити за паливо, як мінімум в 2 рази менше? Завдяки інноваційному підходу «Компанії РБР» це можливо!

 Шлях до такої економії енергоресурсів та відповідного підвищення рентабельності вашого підприємства – це переобладнання хлібопекарських печей під нагрів пелетним пальником.  

 Пелетні пальники в хлібопекарських печах – це модернізація хлібопекарської печі енергоефективним економічно вигідним обладнанням, яке продукує тепло і жар, шляхом спалювання пелет – дешевого альтернативного виду палива (що таке пелетний пальник чит. ТУТ).    

Пелетні пальники Kipiв хлібопекарських печах: вигоди
пелетний пальник в хлібопекарській печі

 На сьогоднішній день пелетні пальники Kipi, польського виробника, найкраще зарекомендували себе, зважаючи на багатолітній досвід спеціалістів «Компанії РБР».

 Завдяки продуманому підходу виробника, пелетні пальники Kipi відзначаються універсальністю експлуатації та адаптовані для монтажу й роботи в хлібопекарських печах.  
 Переобладнання хлібопекарських печей з газових на пелетні потребує кваліфікованого підходу фахівців компанії РБР, адже хлібопекарські печі з пальниками мають дещо відмінний принцип функціонування (дивВІДЕО наших робіт).

 Якщо ж порівнювати твердопаливний  котел на пелетах та хлібопекарські печі з пальниками, то тут йтиме мова про навантаження та вимоги під час експлуатації пальника: котел працює сезонно, рідше на приготування гарячої води. Пелетні пальники в хлібопекарнях  працюють без відпочинку, як правило, цілодобово й круглорічно.

Серед вагомих переваг переобладнання хлібопекарень пальниками Kipi є:

  •  економічна доцільність та енергоефективність: хлібопекарські печі з пальниками потребують в 2 рази менше коштів на оплату палива, аніж газові аналоги. Уже за рік ви окупите кошти, інвестовані в пелетні пальники Kipi та переобладнання хлібопекарських печей (детально про економічну доцільність в цифрах і графіках чит. ТУТ);
  •  пальники Kipi відмінно працюють, як в обладнаній котельні, так і в агресивному середовищі хлібопекарні. Вони не бояться жиру, гарячого повітря, борошняного пилу, якими завжди супроводжується хлібопекарський процес. Секрет в тім, що пальники Kipi обладнані функцією самоочистки, а, отже, не потребують ваших часових затрат на довготривале чищення (детальніше про особливості та переваги пелетних пальників Kipi читайте ТУТ). Рушта пальника KIPI рухома та виготовлена з жаростійкої сталі та витримує потужні навантаження;
  •  високотехнологічна конструкція пальників Kipi не має аналогів на ринку;
  •  пальник довговічно працює з високим ККД роботи в пекарні, якщо його обслуговувати щодня;
  •  управління пелетними пальниками Kipi відбувається в режимі термостата. Користувачам пекарень не потрібно опановувати нове навчання: вони продовжують користуватися тією ж автоматикою, до якої звикли.

Пелетні пальники в хлібопекарських печах: особливості монтажу

 Складність монтажу пелетного пальника залежить від моделі та конструкційних особливостей хлібопекарської печі. Найпростіше установка відбувається в подових печах (Matador, Winkler), в яких необхідно всього лиш замінити фланець газового чи дизельного пальника на відповідний пелетний.
Якщо ж мова йде про ротаційну піч з верхнім теплообмінником (MiWe Roll-in, MiWe Jumb), то тут процес монтажу потребує інтеграції в конструктив печі та перевертання теплоообмінника назад для зручного користування й обслуговування. Такі ж оптимізаційні процеси доцільні і для переобладнання термомасляних котлів.

 Більшість термомасляних котлів оснащені вертикальним теплообмінником, а відповідно пальники в них розміщуються вертикально. Монтаж пелетних пальників передбачає горизонтальний вхід в топку, тому доводиться перевертати термомасляні котли на 180⁰ на бік, з умовою добудови топки під котлом. Один пальник на пелети може обслуговувати декілька термомасляних печей.

 «Компанія РБР» проводить ревізію теплообмінника, що полегшує чистку теплообмінника в печі, продовжує термін експлуатації обладнання та скорочує час на його обслуговування.

 Уточніть всі нюанси вибору, доставки, монтажу пальника Kipi й переобладнання хлібопекарень за  ТЕЛЕФОНОМ.