Оптимізація та модернізація опалювальних систем – одне з ключових питань сьогодення, над яким мізкують власники, як великих промислових об'єктів, так і приватних будинків. Найпопулярніший альтернативний варіант – пальник пелетний KIPI, Pellas X, Pancerpol, Ekopalnik ( що таке пелетний пальник див тут) до будь-якого твердопаливного котла таких представлених брендів як, Centrometal, Altep,Warmhause.
Таке рішення – це економія, гарантія якості, довговічна та безперебійна робота, можливість обігрівати приміщення екотеплом. Пальник обладнаний автоматичною системою запуску (розпалювання), подачі пелет та припинення горіння, що значно спрощує та здешевлює процес його обслуговування, а можливість управління в дистанційному режимі виключає необхідність днювати й ночувати в котельні.

ЯК ВСТАНОВИТИ ПЕЛЕТНИЙ ПАЛЬНИК ДО ТВЕРДОПАЛИВНОГО КОТЛА


Основні ази вибору твердопаливного котла уже були описані в наших попередніх статтях. Тепер пора з'ясувати, як встановити пелетний пальник до твердопаливного котла. Перша й найвагоміша порада: скористайтесь послугою "монтаж пелетного пальника" (див. відео) від фахівців "Компанії РБР" – це єдино правильне і безпечне рішення, виконання якого займе кілька годин. Спеціаліст обов'язково внесе дані про монтаж до гарантії, в розділ "Перший запуск".

Якщо ж ви вирішили встановити пелетний пальник до твердопаливного котла самотужки, уважно перечитайте монтажну інструкцію до котла, у якій виробник надає всі рекомендації, та дотримуйтесь наступного алгоритму:

  1. Місце установки пальника залежить від конструкції механізму котла, але найчастіше його монтують до дверей камери згорання. Для цього необхідно заміряти параметри дверей котла й визначитися з місцем монтажу пелетного пальника.
  2. Орієнтуючись на модель пальника, зробіть необхідні отвори для кріплення.
  3. При встановленні пальника необхідно скористайтеся ізоляційною плитою .
  4. Зніміть корпус пальника.
  5. Установіть пальник на підготовлене місце у дверях котла.
  6. Під'єднайте всі необхідні аксесуари та системи: температурний датчик, термостат, ГВП та насос ГСВ та насос системи до контактних отворів регулятора. Кабелі можна прокласти знизу корпусу котла.
  7. Установіть корпус пальника.Пелетний пальник
  8. Ознайомтеся з інструкцією, яку надав виробник регулятора та встановіть котловий регулятор, відповідно до пунктів в інструкції.
  9. Проведіть монтаж пелетного контейнера та встановіть у ньому подавач пелет, прикріпивши до вуха біля приводу шнека. Прослідкуйте за кутом, що утворився між підлогою й подавачем, рекомендовані норми 30 – 55 градусів.
  10. Проведіть заземлення металевих елементів, які кріпляться до пальника, а також заміряйте заземлення й занулення.
  11. Здійсніть монтаж приєднувального коліна та з'єднайте його з подавачем палива, використовуючи у якості об'єднувального елемента еластичну трубу. Кут падіння пелет має становити більше 45 градусів.
  12. Приєднайте шнек подачі палива до пальника.
  13. З'єднайте штекер регулятора із пальником.
  14. Проведіть підключення електричного кабеля регулятора із заземленою електромережею.
  15. Здійсніть заправку контейнера паливом.
Під час встановлення пелетного обладнання слідкуйте, щоб не виникло незручностей із обслуговуванням системи. Для якісного монтажу пальника використовуйте фланець.

На нашому сайті ви можете замовити та купити факельні та ретортні пальники KIPI, Pellas X, PancerpolEсopalnik до твердопаливних котлів Warmhause, CentrometalAltep за доступними цінами. Безкоштовна консультація, монтаж, доставка у Львові та по всій Україні в переліку наших послуг.